Modernizarea infrastructurii medicale în mai multe localități din Sălaj. Un parlamentar PSD publică lista acestora

Ministerul Sănătăţii acordă câte 200.000 euro, fonduri europene nerambursabile, pentru opt localităţi din judeţul Sălaj, în vederea construirii sau modernizării centrelor comunitare integrate de servicii medicale şi sociale. Lista localităților din acest județ care vor beneficia de fondurie a fost făcută publică de deputatul PSD, Florian Neaga.

200 de comunităţi vulnerabile din România vor putea solicita fonduri europene pentru a construi sau renova şi dota cu echipamente şi mobilier modern aceste centre care, în momentul de faţă, acordă asistenţă medicală primară, precum şi servicii de asistenţă socială.

Lista celor din județul Sălaj a fost făcută publică de către parlamentarul social-democrat, Florian Neaga. „Nu mai puţin de opt localităţi din judeţul Sălaj au fost selectate de Ministerul Sănătăţii pentru a aplica în cadrul primei etape a apelului, acestea fiind următoarele: Ileanda, Românaşi, Valcău de Jos, Mirşid, Șărmăşag, Crasna, Horoatu Crasnei şi Hida. Comunele Nuşfalău şi Meseşenii de Jos sunt cuprinse pe lista de rezervă” susține parlamentarul.

Ministerul Sănătăţii urmează să lanseze, începând cu data de 10 noiembrie, un apel prin intermediul căruia se vor putea construi 200 de centre comunitare integrate pentru care sunt puse la dispoziţie graturi de aproximativ 200.000 euro, sume nerambursabile în proporţie de 100%.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea