NECUNOSCUTELE SARS-CoV-2. Medic: „Această boală este ca ruleta rusească” (VIDEO)

Dacă la începutul pandemiei de COVID-19 vârstnicii erau persoanele cel mai puternic afectate de infecția cu noul coronavirus, profilul bolnavilor de COVID-9 s-a schimbat pe parcursul pandemiei. Medicii susțin faptul că virusul SARS-CoV-2 nu iartă pe nimeni, orice persoană, indiferent de vârstă, putându-se infecta. De asemenea, manifestarea simptomelor grave, care ar putea avea ca efect decesul pacienților, poate fi întâlnită la orice vârstă.

Dacă la început constatam că pacienții vârstnici și cu boli multiple erau considerați la risc, acum constatăm că și pacienți care nu au acești factori de risc pot să facă forme grave și letale. Această boală se comportă ca ruleta rusească” a explicat situația, în direct la Medika TV, dr. Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de ATI.

Încă o dată, medicii fac apel la populație să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a putea limita efectele nefaste ale virusului asupra organismului. În intervenția sa telefonică, medicul Dorel Săndesc a vorbit despre cazul unui pacient critic care, în ultimele sale clipe de viață, a transmis următorul mesaj: „Purtați mască!” acesta a fost mesajul pe care omul acela l-a transmis tuturor apropiaților săi înainte de a se stinge. Este o situație care trebuie să alerteze populația și să facă oamenii să fie mai responsabili”.

În lipsa unui tratament eficient și a unui vaccin, singura șansă de a limita răspândirea noului coronavirus și de a preveni îmbolnăvirea o reprezină păstrarea distanței fizice de 1,5 m, folosirea măștilor de protecție și spălatul mâinilor.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea