Nesperat de bine! Doar 158 de cazuri noi, rată de infectare sub 1 la mie

Ultimul raport al autorităților de la București, cel de duminică arată că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate numai 158 de noi infectări cu SARS CoV 2, iar numărul deceselor, de asemenea în scădere, a ajuns la 29.

La ATI sunt 443 de pacienți COVID-19 dintr-un total de 2 372.

Rata de infectare a coborât sub unu la mie, iar incidența cumulate pe 14 zile este, de asemenea, sub 1 la mie în toate județele țării.

Cele 29 de decese (18 bărbați și 11 femei) sunt ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba,  Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Neamț, Prahova,  Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Municipiul București. ”7 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.” se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, 6.623 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.727 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 32.649 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 54 de persoane. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 383 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Tags:

Ți-ar putea plăcea