Nevoia realizării Institutului Oncologic Timișoara, susținută de deputatul Alfred Simonis

În cadrul unei conferințe de presă, susținută la Timișoara, deputatul PSD Alfred Simons a vorbit public despre nevoia realizării Institutului Oncologic la Timișoara.

Proiectul Institutului Oncologic Timișoara este trecut pe lista proiectelor din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, parlamentarul Alfred Simonis precizând faptul că este importantă susținerea construirii acestei unități medicale. „Institutul Oncologic, pe care Timișoara îl așteaptă de aproape 30 de ani, este trecut în cele 49 de proiecte din PNRR. Vor fi finanțate 25, dintre care trei sau patru vor fi investiții mari, între 150-200 de milioane. Toți responsabilii sau decidenții locali din Timiș avem obligația să facem demersuri pentru Institutul Oncologic, ca să se regăsească în cele trei proiecte majore din punct de vedere medical.” a precizat deputatul PSD Alfred Simonis.

Conform datelor oficiale, România își propune, prin PNRR, consolidarea rezilienței sistemului de sănătate din România prin creșterea nivelului de acces, siguranță, calitate și funcționalitate a serviciilor medicale și a infrastructurii sanitare. Valoarea fondurilor disponibile pentru sectorul sănătate ese de peste 2.450,01 mil. euro.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea