Noi detalii în cazul românului CONFIRMAT cu coronavirus

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a confirmat, în această seară, apariția primei infecții cu coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat dinr-o localitate rurală din Gorj care a avut un contact direct cu cetățeanul italian în timpul unei partide de vânătoare.

Românul a intrat în carantină, la domiciliu, după ce România a fost informată cu privire la faptul că bărbatul italian a fost confirmat cu coronavirus, la Rimini. Gorjeanul este asimptomatic, fiind izolat de două zile, împreună cu alți 7 membri ai familiei. În cazul rudelor sale, toate de vârstă adultă, unele fiind vârstnice, testele au ieșit negative.

Bărbatul din Gorj va fi preluat de o autospecială dotată cu izoletă și va ajunge, în această noapte, la Institutul de Boli Infecțioase Maei Balș din București. Familia sa va rămâne acasă, izolată, sub pază, până la expirarea celor 14 zile, timp în care membrilor li se vor aplica noi teste. Dacă vreunul dintre membrii familiei va fi confirmat pozitiv, se va lua măsura spitalizării. Pentru vecinii familiei nu există riscuri, au anunțat oficialii români.

La Institutul de Boli Infecțioase mai sunt în lucru 33 de probe care provin de la persoane din cercul epidemiologic creat de cetățeanul italian.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea