Noi loturi de măști neconforme, retrase de pe piață de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că alte şapte notificări ale României, privind alerte de măşti neconforme care au ajuns pe piață, au fost validate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Măștile neconforme au fost retrase de pe piaţă de ANPC.

Comisarii noştri au verificat piaţa măştilor comercializate în România, semnalând de fiecare dată problemele apărute. Suntem vigilenţi şi singura noastră preocupare este ca drepturile consumatorilor, viaţa şi sănătatea acestora, să nu fie puse în pericol. Până în acest moment, nu mai puţin de 12 alerte emise de ANPC, în numele ţării noastre, sunt prezente pe Sistemul de alertă rapidă RAPEX. Astfel, România contribuie susţinut la eforturile unite ale UE de a avertiza consumatorul european cu privire la produsele periculoase care pot intra pe piaţă”,  a declarat Eduardt Cozminschi, preşedintele ANPC, citat de news.ro.

Mai mult, neregulile constatate ajung și în atenția procurorilor, după cum a anunțat ministrul Economiei.

Măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către cei de la ANPC și, mai mult chiar, au fost aplicate și amenzi, celor care nu au respectat legea. Nu ascundem sub preș nimic. Românii trebuie să știe că sunt protejați. Și, repet, îi îndemn pe români să caute măști produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă!  Raportul neregulilor constatate și sancționate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General”,  a scris ministrul Virgil Popescu pe Facebook.

Toate măștile retrase, atât din gama celor simple, cât și KN95, care ar trebui să fie sigure, sunt produse în China, după cum arată alertele validate în RAPEX.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea