Noile recomandări venite de la Organizația Mondială a Sănătății privind tratarea bolnavilor COVID

Organizația Mondială a Sănătății are noi recomandări pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. Potrivit Reuters, OMS recomandă prudență în administrarea de anticoagulante, în sensul utilizării unor doze reduse. Mesajul îi vizează atât pe bolnavii COVID-19, cât și persoanele care nu mai au infecția, dar care au rămas cu sechele și continuă tratamentul cu anticoagulante.

Sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a transmis într-o întâlnire de presă Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS.

OMS are recomandări și pentru persoanele infectate care prezintă forme ușoare de boală și care nu sunt tratate la spital.

Pacienţii bolnavi de COVID-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a mai spus Harris.

OMS mai recomandă medicilor ca pacienții să fie așezați pe burtă, astfel încât fluxul de oxigen să fie îmbunătățit. De altfel, medici din toată lumea, inclusiv din România, au folosit această metodă, mai ales în cazul pacienților care au avut nevoie de administrarea de oxigen.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea