Depinde de ADN! Infectarea COVID-19 la tineri ar putea fi o eroare ereditară de imunitate

Vârstnicii și persoanele bolnave sunt expuse mai mult riscului să moară în urma infecției cu coronavirus, însă și tinerii sănătoși se îmbolnăvesc grav și chiar mor. Oamenii de știință suspectează că soarta tinerilor infectați cu coronavirus ar putea sta în ADN-ul acestora, scrie DAILY MAIL.

Aproximativ 80% dintre persoanele care mor de coronavirus au de la 65 de ani în sus, însă datele publicate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) luna trecută au arătat că aproape 40% dintre pacienții cu coronavirus spitalizați sunt tineri sau de vârstă mijlocie.

Dr. Jean-Laurent Casanova de la Universitatea Rockefeller consideră că acești pacienți tineri sunt supuși unor factori invizibili de risc, numiți ’’erori ereditare de imunitate’’. Acesta, împreună cu o echipă internațională de colaboratori, recrutează pacienți cu coronavirus de 30, 40 și 50 de ani care suferă de boli amenințătoare pentru viață, pentru a le secvenția și testa genetica, în căutarea unui de cod care i-ar putea face mai vulnerabili.

Afecțiunile cronice, precum bolile de inimă și de plămâni sau diabetul afectează și sistemul imunitar, diminuând capacitatea noastră naturală de a combate infecția.

Unele persoane se nasc imunodeficiente din cauza condițiilor sau a variațiilor genetice.

„Unii oameni au variații genetice care îi fac să fie vulnerabili în mod selectiv în fața acestui virus. Variații genetice care nu dau niciun semn până în momentul în care pacientul este lovit de acest virus specific”, a explicat dr. Casanova într-un interviu pe Skype cu DailyMail.com.

Acesta, împreună cu echipa sa, strânge pacienți din întreaga lume, majoritatea din SUA și Franța, pentru a-i testa. ’’Recrutăm pacienți cu boli grave și inexplicabile’’ a declarat același. După ce va strânge număr necesar de pacienți, va începe secvențializarea genelor.

Și dacă vor găsi aceste gene, s-ar putea să găsească și alte asemănări între acești pacienți.

În timp ce laboratorul său și alte laboratoare au analizat erori ereditare de imunitate pentru virusuri precum gripa și infecții bacteriene precum tuberculoza, din cunoștințele Drului. Casanova, nimeni nu a studiat vreodată variațiile genetice care fac ca sistemul imunitar al unor persoane să devină slab în fața coronavirusului.

„Dacă descoperim secretul unor cazuri genetice, am putea descoperi indicii cu privire la COVID-19 la pacienții non-genetici. O astfel de descoperire ar fi una majoră, dar nu se va întâmpla prea curând, ci anul viitor’’, a mai declarat acesta pentru Daily Mail.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea