NOUL CORONAVIRUS ÎȘI PIERDE DIN PUTERE. Renumiți medici italieni vin cu anunțul mult așteptat

Noul coronavirus își pierde din putere și a devenit mult mai puțin letal, spune un reputat medic italian, citat de Reuters.


„În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia”, a declarat Alberto Zangrillo, șeful Spitalului San Raffaele din Milano. „Mostrele prelevate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală care, din punct de vedere cantitativ, a fost aproape zero în comparație cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni”, a spus Zangrillo pentru televiziunea RAI.
Dr. Zangrillo a spus, totodată, că unii experți sunt prea alarmiști cu privire la perspectiva unui al doilea val de infecții, iar politicienii trebuie să țină seama de noua realitate. „Trebuie să revenim la a fi o țară normală”, a spus el.

Un al doilea medic din nordul Italiei a declarat agenției naționale de știri ANSA că, de asemenea, vede că coronavirusul slăbește. „Puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeași putere pe care o are astăzi”, a spus Matteo Bassetti, șeful clinicii de boli infecțioase din spitalul San Martino din Genova.

Pe de altă parte, Guvernul a cerut prudență, spunând că este prea devreme pentru a declara victoria în fața coronavirusului, recomandând italienilor să fie, în continuare, precauți, să mențină distanțarea fizică, să evite grupurile mari, să se spele frecvent pe mâini și să poarte măști.

Italia este al treilea cel mai afectat stat în pandemia de coronavirus, dacă ținem cont de numărul deceselor înregistrate. De la 21 februarie și până acum, în această țară au fost 33.415 persoane care au fost răpuse după ce au contractat temutul virus, la un total de 233.019 cazuri de îmbolnăvire.
Noile infecții și decese au scăzut constant în luna mai, ceea ce a determinat autoritățile de la Roma să dispună relaxarea măsurilor, unele dintre cele mai dure impuse în lume, din cauza pandemiei de coronavirus.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea