Noul ministru al Sănătății, sub lupa specialiștilor: „Să evite exprimări de genul «am venit să fac reformă»”

Coaliția de guvernare a decis să numească un nou ministru al Sănătății. Este vorba despre Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu. Voci din lumea medicală au declarat la Medika TV ce atitudine trebuie să aibă noul ministru pentru ca problemele din sănătatea românească să dispară.

Invitat în studioul Medika TV, dr. Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a explicat ce ar trebui să facă Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, pentru ca activitatea instituției să funcționeze:

Eu mă bucur că este o doamnă ministrul, am mai multă încredere în femei decât în bărbați. Sunt mai atente și sunt foarte documentate atunci când fac câte ceva. Doamna ministru are o figură plăcută, care iarăși va genera un val de simpatie, în special bolnavilor. Ca orice ministru, indiferent, în momentul în care te instalezi trebuie să ai noțiuni despre ce vrei să faci, să eviți exprimări de genul «am venit să continui reforma…» sau «am venit să fac o evaluare a sistemului». Dacă te numește și tu te apuci să faci evaluări, în contextul unei pandemii, iarăși este depășit cazul sau este pierdere de timp”, a spus dr. Emilian Imbri la Medika TV.

Totodată, specialiștii au explicat și modalitatea prin care un ministru al Sănătății ar trebui să discute cu pacienții sau cu medicii, astfel încât acesta să fie apreciat și înțeles de cei cărora li se adresează.

„Dumneaei a lucrat în minister câteva luni. Cred că domnul Voiculescu nu a învățat nimic nici din primul mandat, nici din al doilea. Doamna ministru cred că deja știe foarte bine că în sistemul de sănătate trebuie să te adresezi, pacienților, aparținătorilor lor și medicilor. Cu medicii însă trebuie discutat în funcție de categoriile de vârstă, pentru că există școala veche de medicină, au o altă școală, au avut alți profesori, sunt mai atenți, mai responsabili”, a mai spus dr. Emilian Imbri la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea