(UPDATE) Numărul românilor uciși de COVID-19 urcă la 30. Ultimele victime, din Arad și Hunedoara

UPDATE: Sâmbătă după amiază, autoritătile au anunțat cel de-al 30-lea deces din cauza coronavirusului.

Este vorba despre un bărbat, 74 ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26 martie, zi în care a și murit. Rezultatul testului care a indicat prezența noului virus a venit două zile mai târziu.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Încă trei români au murit din cauza coronavirusului. Toate cele trei persoane decedate erau din Arad. România numără sâmbătă la prânz 29 de morți din cauza COVID 19.

 Grupul de Comunicare Strategică anunță că este vorba de o femeie de 71 de ani din Arad, cunoscută cu diabet zaharat, care s-a internat la Spitalul Judeţean, în secţia Boli Infecţioase prin Unitatea de Primiri Urgenţe, în 25 martie. Din 27 martie a fost transferată în secţia de ATI, unde a decedat, în aceeaşi zi. Femeia avea, la internare, insuficienţă respiratorie acută. Ancheta epidemiologică este în curs, pentru identificarea expunerii și stabilirea contacților.

Bilanțul negru este completat de o femeie de 74 de ani din judeţul Arad, internată în 18 martie în Clinica de Diabet şi Boli de Nutriţie a SJU Arad. În 25 martie i s-au recoltat probe pentru COVID-19, fiind primit rezultat pozitiv în 27 martie. Ea a fost transferată la ATI în 26 martie şi a murit în aceeaşi zi. 

Cel de-al 29-lea deces este al unei femei de 60 de ani, din judeţul Arad, internată în secţia de boli infecţioase Arad din 25 martie, apoi transferată în ATI în aceeaşi zi. Ei i s-au luat probe pentru testul de COVID-19 în 25.03.2020, rezultatul fiind pozitiv în 26 martie, ea murind în aceeaşi zi. 

Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopţii şi sâmbătă dimineaţă, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea