Obiceiuri nesănătoase care-i pot afecta pe copii. Medic: „Privitul la ecrane în timpul mesei este contraindicat!”

Tehnologia face parte tot mai mult din viața copiilor, dar acest lucru nu este tocmai bun pentru sănătatea lor. Medicii atrag atenția cu privire la faptul că, chiar și în timpul mesei, copiii sunt nedezlipiți de gadget-uri. Privitul la ecrane în timpul mesei le poate afecta sănătatea.

„Se culcă device-urile lângă ei, cu telefoanele și cu laptopurile. Au chiar televizor în dormitor, ceea ce nu este recomandat. Nici în dormitor, nici în bucătărie nu este recomandat să ai televizor. Fiecare activitate pe care o desfășurăm pe parcursul zilei trebuie să fie bine definită și neînsoțită de alți factori care pot să ne distragă atenția de la activitatea respectivă” susține dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriție pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Privitul ecranelor în timpul mesei este total nerecomandat copiilor și chiar adulților. Când mâncăm, atrag atenția medicii, trebuie să facem astfel încât creierul să proceseze doar acest moment.

„Este important ca atunci când sunt la masă, copiii să fie concentrați pe ceea ce mănâncă, ce au în farfurie. Și nu doar copiii trebuie să facă asta, ci și adulții. Creierul trebuie să conștientizeze că mâncăm, astfel încât să ne oprim la timp și nu când constatăm că am mâncat deja prea mult” mai spune dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriție pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea