Oficial despre vârful pandemiei: când scăpăm?

Autoritățile din Ministerul Sănătății speră ca la finele acestei săptămâni ori la începutul celei viitoare să putem vorbi despre depășirea unui vârf al pandemiei de coronavirus, în România.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat pentru B1 Tv că România se află într-o perioadă constantă, cu circa 300 de noi îmbolnăviri zilnic, aflându-ne, practic, într-o fază controlată.

Dacă urmărim graficul în ultimele zile, aproape că se poate contura tendinţa unui platou, deci ne îndreptăm spre o medie de pacienţi confirmaţi pe zi, de circa 300. Deci, aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia în care cest lucru se stabilizează pe această direcţie, cum dau impresia cifrele, atunci, probabil, că spre sfârşitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a afirmat Horaţiu Moldovan.  

 Oficialul ministerial a atras atenția însă că dacă românii se vor relaxa prea mult și nu vor mai ține cont de măsurile luate în războiul cu coronavirus pot reizbucni focare de boală ori pot apărea altele noi.

România numără miercuri 13.837 de îmbolnăviri cu coronavirus, 5454 de români fiind declarați vindecați. Numărul deceselor se ridică în acest moment la 854.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea