OMS NE DĂ IAR CU IZOLAREA ÎN MOALELE CAPULUI. ”În unele situații e singura opțiune”. Autoritățile de la București vorbesc despre izolarea la nivel zonal/local

Organizația Mondială a Sănătății transmite un nou avertisment după creșterea numărului de îmbolnăviri COVID-19, imposibil de ținut sub control în anumite țări așa cum este și România. Guvernele acestor state sunt avertizate să fie pregătite pentru revenirea la restricții dure, inclusiv la izolare. Directorul OMS pentru programul de urgențe, Michael Ryan, a declarat că ”multe state reușesc să țină focarele și creșterile sub control prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni…Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care aceasta este singura opțiune.”

Recomandările OMS sunt pentru o analiză atentă la trecerea la fiecare etapă a relaxării și ajustarea măsurilor în funcție de situația epidemiologică la zi a fiecărei țări.

La București, autoritățile analizează impunerea unor restricții în anumite zone. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că, dacă situația epidemiologică se va înrăutăți, se vor impune restricții care vor viza anumite zone/localități. ”Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment dat, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil” a explicat Raed Arafat, duminică seara. Șeful DSU a vorbit și despre cinci zone fierbinți în care epidemia evoluează nefavorabil: București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița.

După ultimele creșteri, pe această listă se poate adăuga și Galațiul unde este așteptat să ajungă luni ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Oficialul se va deplasa la Spitalul Județean unde există un focar cu aproape 80 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes