Operația care te poate scăpa de diabetul de tip 2. Se face la doi pași de România, în Turcia (video)

Diabetul de tip 2 este o problemă de sănătate tot mai des întâlnită. Odată pus un diagnostic, viața bolnavului se schimbă radical, iar tratamentele și regimul nu fac altceva decât să țină boala sub control.

Pentru bolnavii cu diabet de tip 2 există însă speranța vindecării. Chiar dacă pentru unii pare incredibil, această problemă de sănătate poate fi rezolvată printr-o intervenție chirurgicală. Este vorba despre o intervenție de interpoziție/ transpoziție ileală, procedură care se realizează la nivelul tractului gastrointestinal, care se efectuează cu succes în Turcia.

După operația de diabet zaharat de tip 2, valorile glicemiei se normalizează, pacientul nu mai are nevoie de medicamente, inclusiv în cazul celor insulinodependenți, și nu mai există regim alimentar strict. De asemenea, complicațiile apărute pe fondul diabetului, cum ar fi hipertensiune, retinopatie diabetică, neuropatie diabetică etc. se diminuează până la remitere totală.

Ensar Duman, consilier medical la clinica din Turcia în care se fac astfel de operații, a vorbit la Medika TV despre această intervenție chirurgicală și despre impactul asupra vieții pacientului.

Datorită operației, nivelul glicemiei se reduce până ajunge să se normalizeze. Acest lucru va duce la reducerea tratamentului cu antidiabetice și eliminarea ulterioară a medicației, în decurs de una până la șase luni de la realizarea intervenției. Operația se realizează laparoscopic – se intervine pe intestinul subțire, mai exact pe segmentul ileon, cu implicarea unei mici porțiuni a stomacului – atunci când există indicații medicale. La 1-3 luni de la operație, glicemia se reglează și revine la valori normale. Acest lucru va duce în mod firesc la întreruperea medicației, la recomandarea medicului, iar regimul alimentar să nu mai fie unul drastic.  După intervenție, rezultatele analizelor nu vor mai aminti de diabet”,  a explicat, la Medika TV, Ensar Durman.

În platoul emisiunii Telemedika a fost invitat și un pacient care a trecut prin această intervenție chirurgicală. Ion Ghergu a împărtășit telespectatorilor Medika TV experiența prin care a trecut, mărturisind că, după mulți ani de tratament și regim strict, a ajuns să ducă o viață normală.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes