Operație complexă, realizată cu succes la Spitalul Colentina din București. Pacientul are 76 de ani

O operație chirurgicală laparoscopică, de mare complexistate, puținele de acest fel din România, a fost realizată de medicii Spitalului Clinic Colentina din București. Pacientul supus intervenției are 76 de ani și a fost diagnosticat cu o boală extrem de gravă – ampulom vaterian, tumoră malignă.

„O echipă medicală multidisciplinară de la Spitalul Clinic Colentina, administrat de ASSMB, a efectuat cu succes o intervenţie chirurgicală laparoscopică de mare complexitate, una dintre puţinele de acest fel realizate până acum în România. Pacientul, în vârstă de 76 de ani, suferea de o afecţiune foarte gravă – ampulom vaterian, tumoră malignă, care poate avea o evoluţie foarte agresivă”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Carcinomul ampluar este o tumoră malignă foarte rară care se dezvoltă la nivelul ampulei Vateriene, ultimul centimetru al căii biliare comune, la unirea cu canalul pancreatic şi la vărsarea ambelor în duoden.

Supus mai multor investigații amănunțite, pacientul în vârstă de 76 de ani a fost în cele din urmă operat. Intervebția chirugicală a fost singura opțiune pentru salvarea vieții acestuia.

A fost o asumare calculată pentru că decizia de a efectua laparoscopic o duodenopancreatectomie cefalică unui pacient de vârstă înaintată, chiar şi fără afecţiuni asociate grave, a fost o adevărată provocare, dar şi o dovadă de asumare şi profesionalism”, a declarat liderul echipei, Conf. Univ. Dr. Teodor Dan Potecă, şeful Clinicii Chirurgie I de la Spitalul Clinic Colentina.

Alături de şeful Clinicii Chirurgie I, din echipa care a stat mai bine de opt ore în sala de operaţie au făcut parte Dr. Nicolae Marian Forminte, Dr. Alexandru Emil Iacobescu, Dr. Mariana Georgiana Sorică şi Dr. Ioana Simion (ATI).

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea