„Ora magică a bebelușului”, proiect în premieră dezvoltat de Maternitatea Bucur

Maternitatea Bucur din București dezvoltă, în premieră, un proiect prin care încearcă să apropie mai mult mama de copilul nou-născut. Această metodă funcționează de ani buni în străinătate și ajută la dezvoltarea ulterioară a unei relații armonioase dintre mame și copiii pe care îi aduc pe lume. 

Proiectul se numește „Ora magică a bebelușului”, iar numele său nu a fost ales întâmplător. Legătura puternică între mamă și copil se creează în prima oră de la naștere. Astfel, este esențial ca în cele 60 de minute de la momentul venirii pe lume, copilul să stea în brațele mamei sale. „Se oferă în cadrul proiectului această posiblitatea ca mama și copilul să nu fie separați imediat după naștere, așa cum se întâmplă în mod uzual. În acea oră, copilul este plasat pe pieptul mamei. Tehnica este skin-to-skin, diminuează din brutalitatea separării și ajută la restabilirea conexiunii dintre mamă și copil. Mai mult, promovează și instalarea rapidă a lactației. Are efecte benefice atât pentru mamă. Cât și pentru copil” susține dr. Liana Pleș, medic primar obstetrică-ginecologie, în direct la Medika TV. 

Acest proiect este implementat cu succes în multe țări din Occident, și a ajuns la noi cu sprijinul unei fundații din Statele Unite ale Americii. Respectiva organizație este reprezentată în țara noastră de Asociația „Pro Mama”. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea