Premierul anunță semnarea unor contracte pentru achiziția a 300 de aparate de ventilație

Premierul Ludovic Orban anunță semnarea unor contracte pentru achiziția a 300 de aparate de ventilație, atât de necesare pentru salvarea bolnavilor infectați cu coronavirus.

Totodată, șeful Guvernului a anunțat marți seară că se fac eforturi pentru achiziția de echipamente de protecţie, existând contracte care nu au putut fi onorate.

“Cererea pe piaţa internaţională a crescut exploziv, facem eforturi să luăm aceste cantităţi. Am avut oferte, contracte care nu au putut fi onorate. Cu fiecare contract în parte înregistrăm dificultăţi foarte mari. Să luăm 80 de mii de măşti din Germania, a trebuie să se intervină la ministrul Sănătăţii”, a spus Orban.

Pe de altă parte, Orban a anunţat că unele companii românești au început producţia de măşti, de combinezoane și de izolete.

Șeful Guvernului a mai spus că este foarte importantă creşterea capacităţii de diagnosticare.

“Am plecat de la un număr redus de Real Time PCR, au funcţionat 9, acum sunt 19, am identificat toate PCR-urile pentru a diagnotica, care există fie la ANSVSA, fie la facultăţi, laboratoare de cercetare şi am achiziţionat 10 aparate noi, prin Crucea Roşie, care sunt distribuite în teritoriu, prin Unifarm avem contract prin care au fost achiziţionate 10, 4 sunt deja montate şi vor fi distribuite.(..) Epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe aparate PCR, nu există teste rapide. Acestea au o precizie care nu poate da siguranţă că dacă le folosim persoanele negative sunt 100 la sută negativ (…) E un contract cert şi vom primi 2.000 kituri de testare, care au capacitatea de a testa 100.000 de persoane, într-un viitor apropiat”, a mai declarat premierul.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes