Pacient infectat cu virusul West Nile, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, infectat cu virusul West Nile, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Pacientul a avea simptomatologie specifică bolii pe care virusul o provoacă. 

„Pacientul s-a prezentat având simptome uşoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicaţie de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, şi vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecţioasa care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidităţi poate duce la o infecţie a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situaţia de acum, la deces” se arată într-un comunicat de presă al unității medicale. 

În acest caz a fost informată și Direcția de Sănătate Publică Timiș care a deschis o anchetă epidemiologică. Peste 20 de români, ciupiți de țânțari, au fost infectați cu virusul West Nile, de la începutul sezonului cald și până în prezent. 

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea