Pacienți ucraineni, preluați de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române în cadrul unei misiuni umanitare

Doi pacienți ucraineni, în vârstă de 29 și, respectiv, 41 de ani, au fost preluați de o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române și transportați la două unități medicale din București. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Transportul celor doi pacienți ucraineni s-a realizat în cadrul unui transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Otopeni. Ambii bolnavi au fost preluați de pe Aeroportul Internațional Rzeszów-Jasionka și aduși la București pentru investigații și tratamente de recuperare medicală.

„Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în urma cererii formulate de ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienți din Ucraina către țările membre” se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale, dat publicității.

Echipa medicală care a monitorizat pacienții pe timpul zborului a fost formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD.

Corectat cu https://www.corrector.co/ro/

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea