Pandemia revine în forță. Ministrul Sănătății recomandă purtarea măștilor în spațiile închise

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 a determinat autoritățile să lanseze apeluri publice către cetățeni pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății recomandă tuturor folosirea măștii de protecție în spațiile închise.

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, românilor le este recomandată utilizarea măștii de protecție sanitară, mai ales în spațiile închise. Recomandarea vine din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. „Nimeni nu impune nimic. Sunt doar recomandări, ca să putem să avem o vară cât mai liniştită, să ne putem face concediile, să nu fim în niciun fel în situaţia de a nu putea să mergem în concediu, pentru că ne îmbolnăvim noi sau membrii familiilor. Utilizarea măştii în spaţii închise sau mijloacele de transport în comun şi evitarea aglomeraţiei sunt măsuri deja cunoscute, la fel ca şi igiena mâinilor. Autorităţile locale ar trebui să aibă în vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun. (…) Să asigurăm aerisirea spaţiilor publice. Este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii. Nu costă nimic, trebuie doar iniţiativă şi rigoare” susține Alexandru Rafila.

Recomandările transmise de ministrul Sănătății au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul în care 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în perioada 27 iunie – 3 iulie, un număr aproape dublu faţă de săptămâna precedentă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea