A fost respins proiectul de lege care obliga asistentele medicale să aibă bacalaureatul

Inițiat de medicul și deputatul USR Adrian Wiener, proiectul de lege care îi obliga pe absolvenții de liceu să promoveze bacalaureatul pentru a se putea înscrie la școlile postliceale sanitare a fost respins de Parlamentul României. Astfel înscrierea la o astfel de instituție de învățământ va fi posibilă tuturor absolvenților.

Deputatul Adrian Weiner se află la a doua încercare de a trece această lege prin Parlament. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare acesta a precizat faptul că: „Am inițiat acest proiect în mandatul anterior și am insistat și în acest mandat pentru un motiv cât se poate de simplu: este nevoie acută de reforme sistemice în sănătate.Personalul medical trebuie definit prin profesionalism, empatie, dar mai ales prin capacitate de asimilare continuă a informațiilor”.

În același mesaj, Adrian Weiner a făcut publică și reacția unui parlamentar AUR în legătură cu proiectul de lege respins: „Replica cinică primită de la un parlamentar AUR, “Nu înseamnă că dacă nu ai bacu’, nu știi să faci o injecție” spune totul despre cum este percepută profesia de asistent medical”.

Adrian Weiner este medic al Spitalului Județean Arad și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea