Pe cine acuză Vasile Barbu (ANPP) pentru isteria din România

Reprezentanții pacienților critică modul în care s-a făcut comunicarea, în ultima perioadă, pe tema pregătirilor care se fac pentru prevenirea apariției coronavirusului în România. Prezent în studioul Medika TV, marți seara, Vasile Barbu, președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a criticat lipsa unei comunicări extinse, în această criză:

”Doar faptul că ies la televizor două persoane, mereu aceleași, domnul Cercel și domnul Arafat, care ne asigură că nu e nicio problemă, ne spun să nu intrăm în panică, nu ne liniștește pentru că și la Colectiv, și în alte situații, la fel ne-au spus și realitatea a fost cu totul alta. Acum oamenii nu mai au încredere pentru că Institutul Național de Sănătate Publică nu am văzut să vină cu asemenea mesaje, pe înțelesul fiecăruia, pentru că avem și populație mai puțin instruită să înțeleagă anumite mesaje. Mesajul trebuie să ajungă și la ultimul om, pentru că și acela ar putea fi o victimă sau un pericol pentru alții.

Institutul Național de Sănătate Publică, de data aceasta, a fost absent din toată această activitate, deși are sarcini precise…S-au luat măsuri, știm, noi am fost informați, s-au dus mesaje către medicii de familie, dar nu am văzut un afiș în aceste cabinete, nu am văzut un medic de familie să stea de vorbă cu pacientul, să îi explice pe îndelete ce înseamnă protejarea sa. Mesajele ar fi trebuit să meargă pe două direcții: informarea corectă a pacienților și prevenirea panicii. Ce am văzut astăzi în București, magazinele devastate, oameni disperați, s-a creat această panică din lipsă de informare.”

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea