PERICOLUL DE PE TIKTOK: oameni care folosesc înălbitor de rufe pentru albirea dinților sau își ard alunițele de pe piele

Așa-zisele sfaturi practice cu privire la înfrumusețarea pielii sau a dinților, prezentate de anumite persoane prin postarea unor filmulețe pe rețelele de socializare, pot avea efecte negative asupra organismului, avertizează medicii.

Avertismentul specialiștilor are legătură cu miile de filmulețe postate pe populara platformă TikTok în care utilizatorii prezintă trucuri despre cum poți scăpa de coșuri, negi, alunițe sau petele apărute pe piele. În cele mai multe cazuri, oamenii apar smulgând sau arzând cu ajutorul chimicalelor excrescențele pe care le au pe piele.

Dr. Ross Perry, specialist în cadrul unei prestigioase clinici de dermato-cosmetică, din Marea Britanie, a explicat faptul că nu este benefică utilizarea acestor tehnici, pentru că ar putea cauza răni pe piele.

Toate aceste proceduri trebuie realizate de doctori care sunt specializați să facă asta. Utilizarea chimicalelor pentru scoaterea alunițelor, de exemplu, poate provoca infecții sau sângerări” este de părere dr. Ross Perry, citat de publicația The Sun.

Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras și de Asociația Britanică de Dermatologie ai cărei reprezentanți le recomandă oamenilor să meargă la cabinetele medicilor, în niciun caz să apeleze la trucurile prezentate pe internet. „Este important să le reamintim oamenilor faptul că social media nu ar trebui să fie o sursă credibilă în ceea ce privește procedurile dermatologice” explică dr Anjali Mahto, expert în cadrul Asociației Britanice de Dermatologie.

Situația este cu adevărat scăpată de sub control avertizează medicii, având în vedere că tot pe TikTok au apărut oameni care s-au filmat în timp ce-și albeau dinții cu înălbitor de rufe sau folosind lipiciul pentru aplicarea genelor false pe post de ruj, astfel încât buzele lor să pară mai mari.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes