Persoanele peste 65 de ani pot merge la tratament, la programări

Noi măsuri anunțate duminică seară de ministrul de Interne, Marcel Vela, în condițiile în care România se apropie de pragul de 2000 de îmbolnăviri de COVID 19.

În primul rând, ministrul de Interne a anunțat că persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11.00-13.00, stabilit prin Ordonanța Militară 3. De asemenea, vârstnicii își vor putea plimba animalele de companie între orele 20.00-21.00 fără a fi obligați să aibă asupra lor declarații pe propria răspundere.

”Am carificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva și probleme de natură medicală – tratamente oncologice, dializă – deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare – acestea se vor putea face pe întreaga perioadă a zilei. Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20.00 – 21.00 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul.

”Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimior zeci de ani, pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. Este dureros momentul prin care trecem, este greu să ţi se îngrădească unele drepturi. Gândiţi-vă că, nerespectându-le, putem ajunge la tragedii. MAI va analiza măsurile şi rezultatele acestora. Măsurile se vor ridica sau relaxa atunci când suntem convinşi că s-a limitat saus-a diminuat răspândirea virusului, lucru realizabil doar dacă respectăm distanţarea socială”, a declarat ministrul de Interne.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea