Peste 100 de milioane de pământeni au fost deja vaccinați. Care sunt țările campioane

Vaccinarea împotriva COVID-19 este în plină desfășurare în mai multe țări din lume, iar până acum peste 100 de milioane de pământeni au primit cel puțin o doză de vaccin. Asta în condițiile în care primele campanii de vaccinare au început în luna decembrie.

Potrivit AFP, s-au făcut vaccinuri în 77 de țări și teritorii.

De departe, cea mai avansată țară în ceea ce privește imunizarea populației este Israelul. Aici, nu mai puțin de 37% din populație a fost deja imunizată cel puțin cu o doză de vaccin. Și numărul celor care au primit a doua doză este mare, ridicându-se la 21%.

În topul țărilor care au campanii de vaccinare avansate se mai află Marea Britanie, cu 9,8 millioane de doze, Statele Unite ale Americii – 32,2 milioane de doze, Emiratele Arabe Unite – 3,4 milioane de doze.

La nivelul Uniunii Europene s-au făcut până acum 12,7 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Pe primele 3 locuri ca rată de vaccinare se regăsesc Malta (5,4% din populație imunizată), Danemarca (3,2%) şi Polonia (3,1%).

Sursa citată mai precizează că 65% dintre vaccinurile administrate la nivel mondial s-au făcut în țările dezvoltate, cu venituri mari, care însumează 16% din populația planetei.

35% din populația planetei trăiește în țări în care nu a început încă vaccinarea.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea