Peste 1,3 milioane de cetățeni ucraineni sprijiniți de Crucea Roșie Română

La doi ani de la debutul războiului provocat de Rusia în Ucraina, Crucea Roșie Română face un bilanț al ajutoarelor pe care le-a acordat populației refugiate din statul invadat. Cetățenii ucraineni au beneficiat de alimente, produse de igienă, servicii de sănătate și suport psihologic, precum și de programe de integrare socială. Peste 1,3 milioane de cetățeni ucraineni au fost sprijiniți de Crucea Roșie Română.

„Crucea Roşie a oferit, timp de doi ani, sprijin centrelor de cazare sau în punctele de tranzit – hrană, apă, produse de igienă, materiale sanitare, cazarmament – în valoare de 2.736.937 de euro pentru 50.530 de persoane.
Peste 250.000 de cetăţeni au beneficiat de informare şi asistenţă umanitară în toate punctele de frontieră, aeroporturi şi gări din România” se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Ce asemenea, alte 116.152 de persoane, dintre care 40% copii, au primit servicii de integrare socială și asigurare periodică de alimente greu perisabile. Mai mult, alți 19.850 de cetățeni au beneficiat de servicii de sănătate. Totodată, Conform comunicatului citat, 64.334 de apeluri ale cetăţenilor ucraineni s-au înregistrat, în această perioadă, prin call center, la numărul 0374.415.000, în limba română, engleză, rusă şi ucraineană.

Valoarea totală a fonfurilor disponibile pentru sprijinul cetățenilor ucraineni afectați de război depășește 26,7 mișioane de euro.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea