Peste 900.000 de vaccinuri antigripale, trimise în această săptămână în țară. Câte doze au ajuns până acum în județele României

Ministerul Sănătății a trimis în teritoriu o nouă tranșă de vaccinuri antigripale, pentru continuarea campaniei de imunizare a persoanelor care au un risc ridicat de îmbolnăvire.

930.000 de doze de vaccin antigripal ajung în aceste zile la direcțiile de sănătate publică din țară, de unde vor fi distribuite, mai departe, medicilor de familie. Cu acestea, numărul total de doze trimise de Ministerul Sănătății în teritoriu a ajuns la 2.430.000, adică peste 80% din numărul total pentru actualul sezon rece.

O nouă tranșă de vaccinuri antigripale, ultima, va fi trimisă în țară în primele zile ale lunii decembrie.

Potrivit Ministerului Sănătății, până acum au fost imunizate antigripal peste 650.000 de persoane vulnerabile, care fac parte din categoriile de risc.

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat în ultima săptămână analizată 17 cazuri de gripă clinică în toată țara. Nici unul dintre cazurile de gripă clinică raportate până acum de medicii din România nu a fost confirmat prin analize de laborator.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea