Pfizer dezvoltă un nou vaccin, țintit să combată varianta Delta a coronavirusului

Pfizer și BioNTech anunță că se pregătesc să înceapă studiile clinice, în luna august, pentru o nouă variantă a vaccinului anti-COVID, îmbunătățită, țintită fiind varianta Delta, responsabilă pentru creșterea numărului de cazuri de infecție în toată lumea.

Studiile în laborator ar urma să fie gata cât de curând, astfel încât din august să înceapă fazele de testare pe voluntari.

Potrivit Financial Times, Pfizer și BioNTech ar urma, în acest fel, să dezvolte primul vaccin din lume doar pentru varianta Delta.

Vaccinul Pfizer-BioNTech are cea mai mare eficiență dintre toate vaccinurile de pe piață, de 95%, în cazul variantei originale a SARS-CoV-2. Pe măsură ce au început să apară noi tulpini, eficiența a scăzut, acest lucru stand la baza deciziei dezvoltării unui vaccin țintit pe varianta Delta.

Pfizer și BioNTech au recomandat și încurajat administrarea unei a treia doze de vaccine anti-COVID din varianta originală, pentru creșterea eficienței împotriva noilor tulpini. Studiile au arătat că o a treia doză ar putea fi făcută la cel puțin șase luni după administrarea celei de-a doua doze.

Pentru moment, România nu ia în calcul o astfel de situație, dar o a treia doză nu este nici exclusă, în funcție de modul în care vor evolua pandemia și Campania de vaccinare anti-COVID.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea