Pilotul de curse Titi Aur: “Telefonul mobil a devenit cauza principală a accidentelor de circulaţie. Evenimentele nu sunt prinse în statistici”

Folosirea telefoanelor mobile sau a altor device-uri în timpul şofatului au dus la producerea mult mai multor accidente rutiere ale căror cauze par inexplicabile, dar au fost înregistrate sub sintagma „pierderea controlului volanului” aşa cum sunt relatate în buletinele de evenimente rutiere emise de Poliţie. Aceasta a fost una dintre concluziile trase în urma dezbaterilor desfăşurate miercuri seara la emisiunea Medica Special moderată de Doru Gheorghiade în cadrul cărora, într-o intervenţie telefonică, cunoscutul pilot de raliuri Titi Aur care a demonstrat că mobilele au devenit principala cauză a celor mai multe accidente. „Telefonul mobil a devenit principala cauza a accidentelor de circulaţie şi nu apare în statistici aşa. Am constatat că după ce se întîmplă un accident poliţistul sau procurorul, dacă evenimentul a fost cu victime, morţi sau răniţi, trebuie să facă o constatare în limitele permise de lege. Dacă acela de la volan se uită în telefon pierde controlul şi cade în rîpă şi mai şi omoară pe cineva, intră pe contrasens, eşti trecut în documente „a pierdut controlul direcţiei”. Şi atunci în statisticile
oficiale nu apare „utilizarea telefonului”. La dezbaterea din platoul Medica TV au participat fostul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, cm-şef (r) Viorel Ştefu, inspectorul de poliţie Claudiu Costei de la Poliţia Capitalei şi avocatul George Moloman. Subiectul principal a fost centrat pe dezbaterea noilor prevederi legale care înăspresc condiţiile de folosire a mobilelor la volan.

Mai multe informații în materialul video următor:

Ți-ar putea plăcea