“Plămânul” artificial, din ce în ce mai aproape de realizare. Cine este “creierul” din spatele proiectului care poate salva vieți omenești

O echipă de tineri de la Academia Tehnică Militară a realizat într-un timp record un demonstrator tehnologic de ventilator. Mai exact, este vorba despre un „plămân” artificial, un produs extrem căutat în această perioadă în toată lumea.

Echipa de cercetare și proiectare, compusă din cadre didactice, cercetători și studenți doctoranzi ai Academiei a lucrat într-un ritm susținut, astfel că ventilatorul a ajuns în faza de prototip și urmează să fie omologat și introdus în procesul de fabricație.

Publicația Armata României prezintă proiectul, dar și pe omul din spatele proiectului: căpitan-comandorul Paul Roșu, un sucevean care este coordonatorul echipei de cercetare.

 „Având în vedere experiența acumulată și natura multidisciplinară a proiectelor realizate de noi, am decis alături de colegii mei că putem ajuta și noi la rezolvarea unei crize a ventilatoarelor care se profila prin prisma datelor furnizate de alte țări. Eliminarea anumitor incertitudini legate de proiectare și aprovizionare a făcut ca acest proiect să devină fezabil prin munca unei echipe extraordinare, formată în mare parte din tineri sub 30 de ani”, a declarat suceveanul pentru publicația Ministerului Apărării Naționale.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea