Policlinica Spitalului de Copii Galați, servicii regionale de oncologie pediatrică

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfântul Ioan” din Galaţi va fi modernizat, extins şi dotat, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 3,2 milioane de euro. Proiectarea va dura două luni, iar execuţia un an şi jumătate.

La finalul lucrărilor, Spitalul de Copii din Galaţi va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică.

La finalizarea investiţiei, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcţiona următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

La etajul 1 este vorba despre cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum şi de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare histopatologică.

Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate următoarele dotări şi echipamente medicale: echipament Rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu maşină automată de developat. Pentru Compartimentul de Imunohistochimie: procesator de ţesuturi; staţie de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat cu temperatură reglabilă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea