Postul de șef al ANDIS, scos la concurs de Ministerul Sănătății. Ce atribuții are instituția

Postul de conducere al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost scos la concurs de Ministerul Sănătății. Rolul instituției este de a construi 25 de noi spitale, cu ajutorul fondurilor oferite de UE, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Așa cum Ministerul Sănătății a precizat în anunțul publicat, desfășurarea concursului pentru conducerea ANDIS se desfășoară în două etape și anume evaluarea dosarelor de concurs ale tuturor participanților și susținerea de către primii cinci candidați, clasaţi în urma evaluării, de interviuri și prezentarea proiectelor de management ale acestora în faţa comisiei de evaluare şi a Consiliului de supraveghere al ANDIS.

Înscrierile au loc în perioada 22 decembrie 2022 – 25 ianuarie 2023, la sediul Ministerului Sănătății, de luni până vineri, între orele 8.30 și 14.00. Rezultatul evaluării dosarelor va fi afișat în 30 ianuarie, la ora 16.00.

Participanții la concursul în vederea ocupării funcției de președinte și vicepreședinte al ANDIS trebuie să prezinte, ca parte a dosarului de concurs, un proiect propriu de management.

Proiectul de management prezentat de candidați va trebui să evidențieze modul în care candidatul analizează şi propune soluții de rezolvare a temei de concurs și să facă referire la activitatea ANDIS.

Aflată în subordinea Ministerului Sănătății, Agenția va gestiona toate proiectele finanțate din PNRR, deoarece actualele structuri structurile nu dispun de competența necesară pentru a gestiona astfel de proiecte de amploare.

Principala misiune a ANDIS în cadrul PNRR va fi gestionarea proiectelor de construire sau de modernizare a cel puțin 25 de spitale din România, selectate dintr-o listă de 49 de proiecte. Au fost reținute proiectele cele mai avansate, care au șanse să fie finalizate până în 2026.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes