Premierul Ludovic Orban cere măsuri intensificate: “Simt că s-a lăsat garda jos!”

După ce două zile consecutive România a înregistrat peste 2000 de cazuri noi de coronavirus, confirmate zilnic, premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor intensificarea măsurilor care să asigure respectarea măsurilor de protecție.

Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri – să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate”, le-a transmis Orban miniştrilor, înaintea şedinţei de Guvern.

El a mai spus că apariția unui număr mare de cazuri vine după ce populația pare să fi lăsat garda jos.

Simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care, practic, am permis reluarea tuturor activităţilor în condiţii de normalitate, există o creştere a interacţiunii sociale. Dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. Domnule ministru Tătaru, inclusiv direcţiile de sănătate publică trebuie să fie extrem de implicate în acest acţiuni, mai ales la nivelul spitalelor. Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice”, a mai spus Orban, adresându-i-se ministrului Sănătății.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea