Premierul vrea noi paturi de ATI pentru COVID-19. Ce trebuie să facă Inspecția Sanitară de Stat

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri înregistrat în țara noastră, dar mai ales faptul că sistemul este la un pas de criza locurilor de terapie intensivă pentru bolnavii COVID a determinat o întrunire de urgență, a duminică seara, a Comitetului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

În cadrul acesteia, premierul Florin Cîțu a cerut ca numărul paturilor ATI destinate bolnavilor COVID să crească la 1600. Totodată, acesta a solicitat și identificarea unor noi spitale pentru îngrijirea pacienților infectați cu SARS-CoV2. De asemenea, a cerut asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19 și a echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale, un plan pentru situaţia in care va fi nevoie de detaşări ale cadrelor medicale, precum și continuarea vaccinării.

Am participat la şedinţa CNCCI pentru că vreau să mă asigur că pacienţii şi personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creştere accelerată a infectărilor şi putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile de protecţie. Ne pregătim însă şi pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauţi şi a nu fi luaţi prin surprindere. Nu trebuie sa uităm ca evoluţia pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorităţi. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecţie şi aşa salvăm vieţi”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Totodată, acesta a cerut ca de azi numărul paturilor ATI COVID din toată țara să fie zilnic verificat de Inspecția Sanitară de Stat.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea