Premiul Nobel pentru medicină 2022 a fost acordat paleogeneticianului suedez Svante Pääbo

Comitetul Nobel a acordat luni, 3 octombrie 2022, Premiul Nobel pentru medicină paleogeneticianului suedez Svante Pääbo.

În vârstă de 67 de ani, omul de știință din Suedia a fost recompensat pentru „descoperirile sale privind genomul hominizilor dispăruți și evoluția umană”, după cum anunță Comitetul Nobel.

Anul trecut, cercetătorii americani David Julius şi Ardem Patapoutian au fost desemnaţi laureaţii premiului Nobel pentru medicină pentru ”descoperirea receptorilor de temperatură şi de atingere”, potrivit anunţului Comitetului Nobel. Fiecare premiu Nobel este însoţit de un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (900.000 de dolari americani).

Premiul Nobel pentru Medicină dă startul în mod tradiţional seriei de anunţuri anuale ale celor mai prestigioase premii din lume, la începutul lunii octombrie. Marţi şi miercuri vor fi anunţate premiile Nobel pentru fizică, respectiv chimie, în timp ce joi şi vineri, vor fi anunţaţi câştigătorii distincţiilor pentru literatură, respectiv pace.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea