Preşedintele C.N.A.S: „Ceva trebuie făcut cu aglomeraţia din U.P.U”

Preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, dr. Vasile Ciurchea, spune că situaţia din Unităţile de Primiri Urgenţe trebuie rapid rezolvată. Prezent, miercuri, la emisiunea moderată de Doru Gheorghiade, Medika Special, Ciurchea a declarat, printre altele, că
„Ceva trebuie făcut cu aglomeraţia din UPU. Acolo, fiind foarte multă lume, la un moment dat, un bolnav care chiar este urgenţă este posibil ca medicii să nu-l vadă. OK! Atunci se pune problema; ce este mai important? Această viaţă care depinde de minute sau chiar de secunde sau o consultaţie care poate fi amînată?”

Cît priveşte soluţiile care ar putea fi aplicate pentru descongestionarea Unităţilor de Primiri Urgenţe, şeful CNAS, Dr. Vasile Ciurchea a declarat, în acelaşi cadru: „Nu cred că există o soluţie standard. Dacă era una, am fi aplicat-o,deja. Cred că este vorba despre un mix de soluţii. Trebuie să vedem de ce pacientul se duce la UPU mai mult decît merge la Policlinică ori la medicul de familie.

În UPU, trebuie să recunoaştem că sunt foarte mulţi pacienţi care nu au asigurare. O primă măsură, a adăugat preşedintele CNAS ar fi o bună informare despre sistemul medical la care să ia parte mai mulţi actori sociali: „la buna informare a populaţiei trebuie să contribuie toţi actorii, şi medicii, şi pacienţii, şi autorităţile”, a încheiat Ciurchea.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea