Președintele Colegiului Medicilor București, Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, la Medika TV: „Trebuie găsite soluții clare”

În contextul negocierilor anunțate joi de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București, a explicat la Medika TV ce ar trebui să discute oficialii CNAS cu reprezentanții medicilor de familie și ai medicilor de ambulator. Negocierile survin valului de reacții publice generate de decizia CNAS de a micșora valoarea punctului de consultație. 

„Cred că toate aceste aspecte trebuie privite prin sfera faptului că în acest moment sistemul de sănătate românesc are nevoie de întărirea medicinei de ambulatoriu şi medicinei de familie. Este necesar să avem un sector de ambulator şi medicină de familie puternice pentru că astfel scade presiunea pe spitale. Sunt convinsă că trebuie să găsim soluţii clare astfel încât din punctul de vedere al tarifului să revenim la valoarea din acest moment. Acest lucru trebuie să îl susţinem la consultările de joi”, a declarat Cătălina Poiană, la Medika TV. 

Președintele Colegiului Medicilor din București a explicat faptul că rolul medicilor de ambulator este important pentru reducerea presiunii din spitale, având în vedere că numai în Capitală, unitățile medicale au un deficit de peste 900 de medici specialiști. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea