Previziunile specialiștilor despre evoluția pandemiei în România: „Valul 6 e o certitudine în toamnă!”

Oricât ne-am dori să scăpăm de pandemia de COVID-19, pare că este imposibil. Specialiștii avertizează că de la toamnă este posibil să ne confruntăm cu un al 6-lea val al îmbolăvirilor. Opinia îi aparține renumitului epidemiolog din Timișoara, medicul Octavian Jurma.

Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă și va debuta probabil la finalul unii august. Nu știm sigur ce variantă va provoca valul 6. Ce am putea face să prevenim un nou dezastru în toamnă? Exact ceea ce ar fi trebuit să facem vara trecută că să prevenim dezastrul din toamna trecută. Această ar însemna păstrarea măștilor în interior, accelerarea campaniei de vaccinare și screening epidemiologic la intrarea în țară pentru a întârzia importul noilor versiuni. La acest măsuri minimale poate fi adăugată și procurarea din timp a noilor antivirale în special Paxlovid care va fi principalul instrument de reducere a mortalității în țările cu rată mare de vaccinare” a postat medicul Octavian Jurma, pe rețelele de socializare.

Mai mult, acesta a criticat modul în care autoritățile sanitare din România au gestionat pandemia de COVID-19, precizând faptul că ridicarea restricțiilor nu reprezintă o soluție. „Sunt doar 2 luni de la abandonarea oficială a măsurilor de santate publică în pandemie și declararea închiderii pandemiei din motive de inconveniența politică. Din păcate singură pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi și produce noi tuplini într-un ritm ametior” a mai spus medicul Octavian Jurma.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19),
cu 103 mai puțin față de ziua anterioară, se arată în comunicarea oficială a Ministerului Sănătății.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea