Primul caz de meningită West Nile din această vară

Medicii epidemiologi au confirmat prima infectare cu virusul West Nile din acest sezon. Pacientul este un prahovean în vârstă de 66 de ani care a locuit mai multe săptămâni într-o comună din județul Buzău, unde a și fost înțepat de ţânţar şi a dezvoltat meningită cu virus West Nile. Bărbatul a fost tratat în spital, în judeţul Prahova.

În sezonul trecut, România a înregistrat 66 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au inregistrat opt decese: Călăraşi – 1, Constanţa – 1, Bucureşti – 1, Buzău – 1,Iaşi – 1, Olt – 1, Teleorman – 1 şi Vrancea – 1.

Semnele infectării cu virusul West Nile

Semnele infectării cu virusul West Nile sunt febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate, iar persoanele care prezintă aceste simptome trebuie să meargă la cel mai apropiat cabinet medical. Totuși, aproximativ 80% dintre persoanele infectate cu West Nile nu au simptome.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea