Primul centru modular din România pentru copiii cu afecțiuni grave, în curs de autorizare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, au evaluat stadiul organizării primului centru modular din România pentru tratarea copiilor cu afecțiuni grave, care va funcționa în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Centrul modular va avea 60 de paturi pentru internări de zi, iar oficialii din M.S. speră ca numărul acestora să crească, cu ajutorul fondurilor europene.

“Este un proiect pe care vrem să îl dezvoltăm, să îl extindem pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi. IC Fundeni are 60 de paturi destinate internării de zi care vor fi relocate în noile spații modulare.  Intenționăm ca, în cadrul proiectelor cu finanțare din  fonduri europene, să dezvoltăm alte 4 astfel de complexe cu 18 containere în care să fie relocate paturile destinate internării de zi. În aceste complexe modulare, aflate în afara spitalului, se vor putea realiza tratamente, investigații, recoltări pentru testare COVID, precum și ecografii pentru copiii cu leucemie, transplant și alte afecțiuni grave care sunt tratați la Fundeni”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Potrivit oficialilor din minister, unitatea este în curs de obținere a autorizațiilor de funcționare.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea