Primul vaccin anti-covid ar putea fi pe piață în noiembrie. Țara care a făcut anunțul-surpriză

China, țara din care a pornit pandemia COVID-19, ar putea lansa un vaccin anti-covid, disponibil pentru publicul larg, în luna noiembrie, dând peste cap și cele mai optimiste scenarii, conform cărora un vaccin nu ar putea să apară mai devreme de luna decembrie sau începutul anului viitor.

Anunțul a fost făcut de un oficial al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din China, potrivit Reuters.

China are patru vaccinuri care se află în faza a treia de testare, care se derulează fără probleme.

Guizhen Wu, şeful CDC, expert în biosecuritate, a declarat că el însuși a primit unul dintre serurile experimentale dezvoltate în laboratoarele din China și nu a avut nici un simptom anormal în ultimele luni. El a primit vaccinul experimental încă din aprilie, a adăugat acesta, precizând că și alți angajați din sectoare strategice au primit vaccinul, nefiind înregistrate efecte secundare sau alte probleme.

În aceste condiții, ultima fază de testare se apropie de final, iar un vaccin ar putea fi disponibil pentru publicul larg în luna noiembrie.

Trei dintre vaccinuri sunt dezvoltate de gigantul China National Pharmaceutical Group iar cel de-al patrulea de CanSino Biologics, acesta din urmă primind aprobarea pentru a fi utilizat de armata chineză.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea