Prof. dr. Horațiu Moldovan: Hipertensiunea arterială este o boală neglijată

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului de Urgență Floreasca din București a explicat, la Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, faptul că hipertensiunea arterială este o boală gravă, fiind totodată o afecțiune neglijată. Boala apare odată cu înaintarea în vârstă. 

Mai mult, medicul a explicat faptul că hipertensiunea arterială reprezintă factor de risc pentru arteroscleroză și boala coronariană, alături de diabet. „”Hipertensiunea arterială este o boală foarte gravă şi este o boală foarte frecventă. Este una dintre cele mai neglijate boli. Reprezintă un factor de risc important pentru arteroscleroză şi pentru boala coronariană, alături de diabet. Este o boală cronică, care îşi face debutul insidios în viaţa noastră, pentru că în anii tinereţii evident tendinţa în a ne controla este minimală. Ea apare pe măsură ce avansăm în vârstă şi la un moment dat descoperirea hipertensiunii arteriale este  practic întâmplătoare” a declarat prof. Dr. Horațiu Moldovan, la „Sistemul Medikal”. 

În ceea ce privește tratamentul, acesta combină atât terapia medicamentoasă, cât și modificarea stilului de viață, prin consumul unor alimente sănătoase. „Tratamentul hipertensiunii arteriale vizează în primul rând un aspect igieno-dietetic, un mod de viaţă, o anumită dietă cu mai puţină sare de exemplu şi desigur o abordare farmacologică terapeutică prin medicaţie”, a precizat Horaţiu Moldovan.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea