Profesorii din România, campioni la vaccinarea anti-COVID-19

Reprezentanții sindicatelor din educație susțin că profesorii reprezintă categoria profesională care a răspuns cel mai bine campaniei de vaccinare. Medicii susțin însă că s-ar putea face mai mult pentru a-i convinge pe dascăli să accepte imunizarea.

După medici, profesorii ocupă locul al doilea la nivel național în privința imunizării anti-COVID-19, sunt de părere oficialii sindicatelor din educație.

În acest moment, numeric, salariații din învățământ reprezintă cea mai mare categorie de personal imunizat. Peste 50% din profesori sunt vaccinați. Profesorii sunt pe locul 2 la nivel național, după medici”, a precizat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, în direct la Medika TV.

Medicii sunt însă de părere că autoritățile ar trebui să facă mai mult în privința creșterii numărului de cadre didactice imunizate, aceștia precizând că o soluție ar fi chiar obligarea profesorilor la vaccinare.

Guvernul dacă ar vrea să abordeze acest subiect ar trebui să se preocupe de obligativitatea vaccinării profesorilor și testarea profesorilor care nu sunt vaccinați, în fiecare zi”, a precizat dr. Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate.

Sindicatele din educație resping însă categoric ideea obligativității ca profesorii să se vaccineze.

Nu cred că se poate aborda problema în acest fel, pentru că e dreptul fiecăruia de a opta pentru vaccinare sau nu. E dreptul fiecăruia să facă asta și nu cred că ar trebui să existe obligativitate. Eu cred că sunt și medici în acest moment în România care nu s-au vaccinat. Nu cred că poate fi impusă această regulă”, a precizat prof. Simion Hăncescu.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea