VIDEO Proiect al Agenției Naționale pentru Sport: Educație nutrițională în școlile românești

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Sport au în plan să întocmească un plan prin care, dincolo de concept, mâncarea sănătoasă să devină materie de studiu în școli. Astfel, elevii ar putea participa la cursuri de educație nutrițională.

Cursurile de educație nutrițională pe care le promovează Agenția Națională pentru sport ar trebui să le ofere copiilor informații despre ce înseamnă alimentația sănătoasă și să poată deosebi alimentele bune de cele nocive pentru organism.

”Cred că ai noştri copii merită să aibă putere de decizie asupra alimentelor pe care le consumă. Ne-ar fi mult mai uşor să scădem acest flagel al obezităţii infantile cu o educaţie pe măsură. Copiilor le mult mai uşor să înveţe din şcoală despre educaţie nutriţională, decât mai târziu. Această realizare va fi posibilă doar cu ajutorul Ministerului Educaţie este factorul decizional. Ce ar fi, cred, mai uşor perceptibil pentru părinţi este c nu îmi doresc să îngreunăm sau să suplimentăm materia şcolară care şi aşa este aglomerată”, a declarat Gabriel Toncean, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport.

La acest proiect au lucrat mai mulți profesioniști, printre care și sportivi. Rolul său este de a-I face pe copii mult mai conștienți cu privire la alimentația sănătoasă.

„ Proiectul trebuie dus la bun sfârşit pentru că este plus valoare pentru copiii din România. Nu mă voi lăsa până când această materie nu va deveni o prioritate. (…) Cred că un copil bine educat nu îşi va permite ca, atunci când el mănâncă sănătos, să consume alcool. Un copil care nu consumă alcool, nu are acea punte către droguri”, a mai spus Gabriel Toncean.

Totuși introducerea educației nutriționale în școli depinde însă de decizia Ministerului Educației.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea