Proiectul care ne învață cum să devenim salvatori. Alexandru Streinu, fondatorul Asociației Universitare pentru Medicină și Asistență Medicală, la Medika TV: Oricine trebuie să știe să acorde primul ajutor 

Statistic, 90% dintre români nu știu să acorde primul ajutor. Tânărul Alexandru Streinu este fondatorul unei asociații a cărei misiune este de a-i învăța pe oameni cum să intervină într-o situație de urgență. Este vorba despre Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală cu ajutorul căreia mii de români au învățat tehnicile de prim ajutor.

„Totul a început de la o statistică destul de alarmantă zicem noi, peste 90 % dintre români nu știu să acorde primul ajutor sau nu am făcut un curs de prim ajutor. Proiectul nostru de prim ajutor „You can be an Hero – orice poate fi erou”, a luat și mai mult amploare dacă ne aducem aminte din păcate știrea tragică cu Teodora fetița care s-a înecat cu jeleul și pe care nimeni n-a putut-o salva, pentru că cei din jurul ei nu știau cum să intervină” a explicat, la Medika TV, Alexandru Streinu,  fondatorul Asociației Universitare pentru Medicină și Asistență Medicală. 

În prezent, datele atâta că datorită asociației pe care Alexandru Streinu a înființat-o, peste 1000 de tineri din centrele universitare ale Capitalei au învățat cum să acorde primul ajutor. „Acest proiect s-a bucurat de un real succes. Peste 1000 de tineri au fost instruiți gratuit în prim ajutor din majoritatea centrelor universitare din București” a explicat Alexandru Streinu. 

Proiectul asociației pe care Alexandru Streinu a înființat-o se desfășoară acum și în alte orașe din România. „Proiectul a luat și mai multă amploare acum și mergem din oraș în oraș, în România, și încercăm ca aceste tehnici salvatoare de viață să ajungă la cât mai multă lume și dacă am fi știut acea manevră  care să te ajute să scoți jeleul bucățica de pâine ce rămâne în gâtul persoanei care are probleme poate că Teodora ar fi fost salvată” a mai spus tânărul. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes