Prolapsul genital și disfuncțiile urinare în cazul femeilor

Odată cu înaintarea în vârstă multe femei se confruntă cu prolapsul genital, o condiție din ce conduce la alunecarea organelor pelviene în afara poziției normale, din cauza slăbirii mușchilor și ligamentelor din această regiune a corpului. Problema generează dificultate de urinare și chiar de defecare.

„Femeia urinează mai greu din cauza prolapsului genital. Sunt dificultăți pentru că pentru a urina, fiind vezica corobrâtă, ea nu se poate evacua cum trebuie , nu-și poate evacua funcțiile„ a explicat la Medika TV, dr. Simona Filip, medic primar chirurgie generală.

Dificultățile de urinare pot provoca infecții urinare. Mai mult, prolapsul genital poate provoca și incapacitate de defecare.

„De asemenea, există o predispoziție pentru apariția infecțiilor urinare, pentru că acea stagnare a urinei în vezică care, sigur, complică și mai mult lucrurile. Colul uterin și pereții vaginali pot suferi pentru că stau în afară și se produce uscăciune și sângerări. De asemenea, poate apărea și constipația prin coborârea rectului” mai spune dr. Simona Filip.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea