Protest la Spitalul Județean Brașov. Medicii de la Urgențe nu mai vor să facă gărzi suplimentare din cauza diminuării unor sporuri 

21 din cei 28 de medici angajați ai Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov au anunțat că nu mai fac gărzi suplimentare, după ce, încă din iunie, s-au trezit că sporurile salariale pe care le primeau s-au diminuat considerabil. Astfel, de la 85%, nivel la care sporurile au fost crescute în pandemie, din iunie, acestea au fost scăzute la 55% din salariu. 

Decizia medicilor de a nu mai face gărzi suplimentare va afecta în mod direct pacienții. Pentru urgențele minore, de cod verde, timpii de așteptare se vor prelungi. 

O altă nemulțumire a medicilor esgs faptul că sporurile salariale pe care le primesc sunt calculate la nivelul anului 2018, nu la nivel actual. De la Brașov, protestul medicilor ar putea să se propage în toate Unitățile de Primiri Urgențe din țară. La UPU Brașov ajung în medie, între 200 și 400 de pacienți, potrivit statisticilor instituției. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea