Raed Arafat:”Dacă nu ne vaccinăm antrigripal, în iarnă, vom avea două boli care ucid!”

Dr. Raed Arafat vorbește despre importanța vaccinului antigripal în contextul pandemiei de coronavirus. Românii vor trebui să se vaccineze împotriva gripei în următorul sezon rece, pentru că altfel va exista riscul de a ne confrunta cu două virusuri ucigașe, însă pe unul îl putem potoli, având leac împotriva lui.

” Încă nu a apărut vaccinul anti-COVID, dar vine perioada iernii, vine perioada toamnei, va intra şi gripa sezonieră, vom avea şi COVID, vom avea şi gripă sezonieră. Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, o să avem o problemă foarte mare. Vom avea două boli care amândouă ucid, dar una dintre ele poate fi prevenită şi controlată prin vaccin”, a afirmat Raed Arafat, prezent sâmbătă în vama Albiţa, unde i-a întâmpinat pe medicii şi asistenţii întorşi dintr-o misiune umanitară în Republica Moldova.

Tot la Albița, dr. Raed Arafat a vorbit despre importanța respectării regulilor împotriva noului coronavirus, atrăgând atenția că dacă românii nu vor ține cont de măsurile dictate de autorități, ne vom trezi în situația de a avea o explozie de cazuri de COVID-19. “Sunt convins că dacă nu vom respecta toate recomandările care s-au dat – purtarea măştii în transportul public în comun, purtarea măştii în spaţiile închise – dacă nu vom respecta acest lucru ne vom trezi cu o creştere semnificativă a cazurilor. Creşterea cazurilor poate să înceapă să apară în următoarele 7-14 zile, asta e un lucru clar. (…) Responsabilitatea este la noi toţi acum(..) Dacă virusul începe să se răspândească poate să afecteze economia foarte serios. Dacă într-o fabrică se infectează 20, 30, 40% dintre cei care lucrează acolo, acea fabrică se închide pentru minim 14 zile. Trebuie să fim foarte atenţi la măsurile pe care le implementăm în firme, în fabrici, în clădirile de birouri, dacă vrem ca activitatea economică să continue”, a declarat şeful DSU.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea