Raportul zilei: Adolescenții din Timişoara, diagnosticaţi cu coronavirus, nu au simptome şi au o stare bună

Cei doi adolescenți din Timișoara, confirmați cu coronavirus, se simt bine și nu au simptome. De asemenea, din cele 7 cazuri confirmate de boală, trei sunt considerate vindecate. Pe de altă parte, o româncă din Italia a primit diagnosticul de infecție cu coronavirus.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, vineri dimineață, șase bolnavi confirmați cu coronavirus mai sunt în spital, inclusiv cei doi declarați sănătoși.

”Cei 4 pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați la Timișoara este bună, neavând simptome. Pacienții internați la Iași și Cluj – Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital”, anunță, vineri, autoritățile.
De asemenea, un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, femeia a contractat o formă ușoară, este în stare bună și a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au coronavirus. Alte 12. 158 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Pe de altă parte, joi, au ieșit din carantină instituționalizată 14 persoane.

Până la data de 5 martie 2020, au fost raportate 4 197 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Tags:

Ți-ar putea plăcea